Chec cu portocale

Pentru un gust dulce-acrişor, poţi adăuga în acest chec şi merişoare sau vişine din compot, fără sâmburi. În plus, va fi aromat de la portocală.
De ce ai nevoie pentru chec cu portocale
200 g zahăr
1 ou
4 linguri unt
220 g cremă de mascarpone
50 ml suc de portocale
400 g făină
1 linguriţă praf de copt
sare
200 g merişoare sau vişine
coaja de la 1 portocală
1 linguriţă esenţă de portocală
Cum se prepară chec cu portocale
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă.
Mixezi crema de mascarpone cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaigi untul topit, oul şi sucul de portocale. Separat, amesteci făina cu praful de copt şi sarea.
Încorporezi făina peste cremă, pui coaja şi esenţa de portocale, apoi omogenizezi. La final pui merişoarele sau vişinele. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.