Chec de dovleac şi cacao

Atunci când afară e mai frig, parcă ai vrea să te refugiezi în bucătărie şi să prepari ceva bun celor dragi. Noi îţi prezentăm o reţetă de sezon, absolut delicioasă!
De ce ai nevoie pentru chec cu dovleac şi cacao
250 g făină albă
150 g făină integrală
4-5 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
250 ml lapte
400 g piure de dovleac crud
150 g zahăr brun
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 măr ras
100 g zahăr pudră, pentru glazură
1 lingură lapte, pentru glazură
Cum se prepară chec cu dovleac şi cacao
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă. Combini făina albă cu cea integrală, zahărul alb, cacaua, praful de copt şi sarea. Separat, mixezi laptele cu piureul de dovleac şi zahărul brun. Încorporezi ouăle, mărul ras şi stors şi esenţa de vanilie. La final omogenizezi făina. Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Combini zahărul pudră cu laptele şi amesteci până când obţii o pastă. După ce s-a răcit checul, torni glazura peste el.
Sursa foto http://www.stetted.com