Chec de lămâie cu glazură de zahăr, desertul dulce-acrişor

Am fost în vizită la o prietenă şi m-a servit la cafea cu acest delicios chec. Nu am plecat de acolo până ce nu mi-a scris reţeta acestui chec de lămâie cu glazură de zahăr.
De ce ai nevoie pentru chec de lămâie cu glazură de zahăr
Pentru chec
300 g făină
250 g zajăr
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
1 lămâie
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g unt
3 ouă
100 g cremă de brânză
Pentru glazură
400 g zahăr pudră
4 linguri zeamă de lămâie
Află cum se prepară checul de lămâie cu glazură de zahăr
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci făina cu praful de copt şi sarea. Zahărul îl amesteci cu coaja rasă de lămâie. Mixezi untul la temperatura camerei cu crema de brânză, adaugi esenţa de vanilie, zahărul şi zeama de lămâie şi omogenizezi. Daugi ouăle, unul câte unul, şi făina. Torni compoziţia în tavă şi o nivelezi. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl laşi la răcorit.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie până obţii o pastă lichidă. Torni glazura peste chec.