Chec marmorat cu lapte bătut
Un chec uşor de făcut şi perfect atât pentru ocazii speciale, cât şi pentru o cafea alături de prietene.
De ce ai nevoie pentru chec marmorat cu lapte bătut
110 g unt
200 g făină
2 linguriţe praf de copt
½ linguriţă sare
150 g zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 ml lapte bătut
50 g cacao
Cum se prepară checul marmorat cu lapte bătut
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă. Combini făina, praful de copt şi sarea. Separat, amesteci untul cu zahărul, adaugi ouăle, unul câte unul până când se omogenizează. Torni esenţa de vanilie, laptele bătut şi adaugi şi făina. Dai deoparte un sfert din compoziţie.
Separat, mixezi cacaua cu două linguri de apă caldă şi o adaugi în compoziţia dată deoparte. Torni alternativ în tavă compoziţie simplă şi de cacao, pentru a obţine modelul marmorat. Dai tava la cuptor până când checul trece testul scobitorii. Dacă vrei, poţi turna deasupra glazură de ciocolată albă şi ciocolată cu lapte.