Chiftele cu soia şi susan
Preparate din legume sau din carne, chiftelele pot fi la fel de gustoase şi de săţioase, oferind un adevărat festin fără prea mult efort. pentru a varia
Preparare: 40 minute Dificultate: mică 6 porţii
Ingrediente
400 g boabe verzi de soia
1 cartof mare
2 căţei de usturoi
1 ou
1 felie de pâine
cimbru uscat
pătrunjel verde
2 linguri de făină
2 linguri susan
ulei pentru prăjit
sare
piper
Preparare
1.Alegi boabele de soia, le speli în mai multe ape, apoi le acoperi cu apă rece şi le laşi la înmuiat de seara până dimineaţa. Scurgi apa, le clăteşti în mai multe ape reci şi le fierbi, la foc mic, în apă cu puţină sare. Când soia este aproape fiartă, adaugi cartoful curăţat tăiat cubuleţe şi le fierbi împreună până sunt bine pătrunse.
2.Strecori legumele şi le laşi să se răcorească într-un castron. Adaugi peste ele căţeii de usturoi zdrobiţi, oul bătut, miezul de pâine înmuiat în apă şi stors bine, cimbru, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi le frămânţi bine până se leagă.
3.Modelezi din compoziţie chiftele rotunde pe care le tăvăleşti prin făină amestecată cu susan, după care le prăjeşti în ulei bine încins până se rumenesc frumos. Le serveşti calde.
sursa foto: Shutterstock