Chiftele de cartofi şi linte, reţeta care înlocuieşte chiftelele cu carne
Sunt atât de bune că nici nu-ţi vei da seama că aceste chiftele nu au în compoziţia lor carne. Te-am convins să le încerci?
De ce ai nevoie pentru chiftele
2 cartofi fierţi, curăţaţi
400 g linte fiartă, scursă
½ ceapă
2 căţei de usturoi
2 linguri boia de ardei, după gust
pătrunjel tocat
sare
piper
Cum se prepară chiftelele
Pui cartofii, lintea, ceapa, usturoiul, sare, piper şi pătrunjel în blender şi le pasezi până când obţii o pastă nu foarte subţire.
Formezi cu mâna umedă bile de mărime medie, pe care le aplatizezi. Pui chiftelele într-o tavă tapetată sau pe grătar şi le ţii pe foc până când se rumenesc uşor, pe fiecare parte. Nu uita să le întorci la jumătatea timpului.
Sursa https://savoryspin.com