Chiftele de curcan la cuptor

chiftele de curcan la cuptor jpeg

Dacă te-ai săturat să prăjeşti carne tocată în ulei, acum poţi face preparate de carne tocată şi la cuptor. Iată o reţetă sănătoasă şi extrem de gustoasă de chiftele de curcan la cuptor. Sunt foarte bune la gust şi nu conţin ulei, deci nu sunt prea grele. Pot fi mâncate cu încredere şi la cină, mai ales că am ales carne de curcan uşoară. Este o reţetă ce se potriveşte de minune şi pentru copii.

Iată ingredientele pentru Chiftele de curcan la cuptor:

- 1 kg de carne de curcan sau pui (oricum mai uşoară)

- 2 linguri de pesmet

- 2 ouă potrivite

- jumătate de legătură de pătrunjel verde proaspăt

- jumătate de legătură de mărar verde proaspăt

- sare

- corindru măcinat

- 1 căţel de usturoi

Cum se prepară Chiftelele de curcan la cuptor?

Carnea de curcan se toacă şi se amestecă cu toate ingredientele. Verdeaţa se taie mărunt, la fel şi usturoiul. Carnea de curcan poate fi înlocuită cu carne de pui la fel de bine. Verdeaţa este de preferat să fie foarte proaspătă, va da aroma perfectă acestor chiftele. Coriandrul are şi el o savoare incredibilă, fiind un condiment foarte sănătos şi benefic organismului uman. Chiftele fără usturoi nu există, deci cine doreşte să pună mai mult, o poate face fără probleme.

După ce s-au format chiftelele, acestea se aşază frumos în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptorul preîncălzit în jur de 20-25 de minute.

Chfteluţele merg de minune cu cartofi la cuptor sau un piure de cartofi, mazăre sau orice altceva vă place. De asemenea, sunt foarte gustoase alături de un sos bun, făcut cu iaurt sau smântână. Se amestecă puţin iaurt cu ulei de măsline şi cu puţin mărar tocat foarte fin. Se mai poate presăra aşa uşor şi un pic de coriandru pentru a completa aroma chiftelelor.

Iată nişte chiftele delicioase, foarte sănătoase, care nu sunt unsuroase şi care pot fi masa principală a copiilor. Sosul de iaurt merge de minune cu aceste chiftele. De altfel, un sos din suc de roşii proaspete merge la fel de bine cu aceste chiftele. Poftă bună!