Chiftele de linte

Chiftelele de linte sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă, bogată în proteine vegetale și fibre. Sunt ideale pentru vegetarieni sau pentru oricine dorește o alternativă la chiftelele din carne.

chiftele de linte jpg

Ingrediente

1 cană linte

2 cepe

5 căței de usturoi

3 linguri pesmet

1 linguriță rasă coriandru

1/2 linguriță turmeric

sare

piper

ulei, pentru prăjit

microplante, pentru decor

Mod de preparare

Răstorni lintea într-un vas, torni apă cât să o acopere și o lași peste noapte.

A doua zi, o scurgi și arunci apa de la linte, și o speli în mai multe ape. Îndepărtezi, dacă mai are, cojile, apoi o pui într-un blender. Adaugi ce pele tăiate, usturoiul curățat, coriandrul, turmericul, sare și piper, după gust și mixezi, pui pesmetul, și continui să mixezi până când se încorporează ingredientele.

Răstorni amestecul într-un castron și cu mâna umedă formezi chifteluțe. Le mai dai puțin prin pesmet și le prăjești în baie de ulei încins. Le scoți pe șervețele absorbante și le decorezi cu microplante.