Chiftele de mazăre cu pesmet

Pentru că nu ştim pe nimeni căruia să nu-i placă mazărea, ne-am gândit să ne pregătim cu câteva reţete pentru toată lume şi pentru toate buzunarele ca să profităm de mazărea nouă ce va să vină. Aşa că iată porpunerea noastră de aiz: chiftele de mazăre cu pesmet.
Chiftele de mazăre cu pesmet - Ingrediente
400 g mazăre nouă 2 cartofi 2 fire de ceapă verde 2 ouă miezul unei felii de pâine pătrunjel şi mărar verde 2-3 linguri pesmet sare piper ulei pentru prăjit
3 roşii
salată verde
½ ardei gras
sare
piper
zeamă de lămâie
ulei
Chiftele de mazăre cu pesmet - Mod de preparare
Se fierb separat cartofii curăţaţi de coajă şi mazărea dezghiocată, se scurg de apă şi cartofii se trec prin presa de piure (sau prin maşina de tocat). Piureul de cartofi se amestecă cu mazărea, ceapa tocată mărunt, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, verdeaţa tocată fin şi cele două ouă bătute ca pentru omletă. Se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Din compoziţia preparată se modelează chiftele, care se tăvălesc prin pesmet şi se prăjesc, pe ambele părţi, în ulei încins. Chiftelele de mazăre cu pesmet se servesc cu salată asortată din salată verde, roşii, ardei gras şi asezonată cu sos vinegretă preparat din zeamă de lămâie, ulei, sare şi piper, după gust.