Chiftele de năut şi morcovi

Năutul poate fi un substituit ideal pentru proteinele din carne, fiind totodată bogat în vitamine şi săruri minerale. Are în structura sa fibre insolubile, combate constipaţia şi este benefic pentru controlul poftei de mâncare. Chiftelele de năut şi morcovi sunt numai bune atunci când vrei să renunţi la carne şi foarte săţioase.
De ce ai nevoie pentru a pregăti chiftele de năut şi morcovi
200 g morcov ras
300 g năut fiert
100 g orez fiert
4 linguri făină de năut
1 ceapă
1 linguriţă susan măcinat
coriandru, după gust
piper, după gust
sare, după gust
pătrunjel, după gust
sos de roşii, opţional
Cum pregăteşti chiftelele de năut şi morcovi
Combini la blender năutul fiert şi ceapa tăiată bucăţi potrivite. Adaugi şi restul ingredientelor, în afara de făină. Amesteci bine până obţii o pastă omogenă şi la final presari treptat făina.
Aştepţi 5 minute şi formezi chiftelele. Dacă se lipesc, mai pui puţină făină. Dai la cuptorul încins la 200 de grade, într-o tava tapetată, pentru 15-20 de minute. Le întorci şi mai laşi 5 minute. Serveşti cu ce garnitură doreşti sau sos de roşii, după gust.
Sursa http://divinehealthyfood.com