Chifteluţe de orez cu pui şi ardei

chiftele de orez cu pui si ardei jpeg

Orezul este o plantă care creşte numai cultivată pe terenuri umede. Este un aliment important şi se pare că a fost pentru prima dată cultivat în China în urmă cu 5000 de ani, apoi a ajuns în Asia de Sud-Est, planta fiind atestată în India cu 1500 de ani înainte de Hristos.

Ingrediente (10 chifteluţe)

1 piept de pui 50 g orez (sau paste gen orez) 1 ceapă 1 ardei capia roşu parmezan sau caşcaval 2 linguri smântână groasă pătrunjel verde boia de ardei iute sau dulce, după preferinţă 2 căţei de usturoi (opţional) sare piper salată verde frunze de rucola

Cum se prepară

Se fierbe pieptul de pui în apă cu puţină sare, se scurge zeama, se îndepărtează oasele şi se dă prin maşina de tocat. Separat, se fierbe orezul (sau pastele, gen orez) în apă cu sare, se strecoară şi se amestecă cu carnea de pui.

Se mai adaugă ceapă tocată mărunt, ardeiul capia curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe mici, pătrunjel verde tocat fin, usturoiul zdrobit (opţional), smântâna, sare şi piper, după gust. Se amestecă cu grijă toate ingredientele.

Din compoziţia obţinută se modelează între palme perişoare care se tăvălesc prin parmezan (sau caşcaval) ras şi se aşază pe un platou căptuşit cu frunze de salată verde şi de rucola. Se pudrează deasupra cu boia de ardei dulce sau iute, după preferinţă, şi se servesc garnisite cu ardei iute.