Chifteluţe de peşte cu sos de maioneză

Ţi-a mai rămas piure de cartofi ? Îl poţi folosi ca ingredient pentru chifteluţe de peşte cu sos de maioneză, care vor fi minunate la cină. Te poţi bucura de ele alături de cei dragi, însoţindu-le cu un pahar de vin.
Chifteluţe de peşte cu sos de maioneză - Ingrediente
Pentru chiftele
300 g piure de cartofi
300 g peşte, fără oase
1 lingură unt
1 lingură muştar
1 ceapă verde
5 fire pătrunjel
200 g pesmet
50 ml ulei
sare
piper
Pentru sosul de maioneză
100 g maioneză
coaja de la ½ de lămâie
1 lingură suc de lămâie
pătrunjel tocat
capere, opţional
Chifteluţe de peşte cu sos de maioneză - Mod de preparare
Topeşti untul într-o tigaie, pui peştele şi-l prepari câte 2-3 minute pe fiecare parte. Îl asezonezi cu sare şi piper. Îl laşi să se răcească şi-l zdrobeşti cu o furculiţă. Îl amesteci cu piureul de cartofi, adaugi oul, muştarul, ceapa verde şi pătrunjelul tocate. Asezonezi cu sare şi piper după gust. Formezi chiftele cu mâna umedă, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în uleiul încins, pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Amesteci toate ingredientele pentru sosul de maioneză şi-l serveşti alături de chiftele.
Sursa foto http://www.valerieskeepers.com