Chifteluţe greceşti cu sos de roşii

chiftele jpeg

În Grecia sunt cunoscute sub numele de yiouvarlakia şi sunt asemănătoare perişoarelor, deoarece au în consistenţa lor orez. Serveşte-le cu iaurt grecesc şi vor avea un gust deosebit.

De ce ai nevoie pentru chifteluţe

500 g carne de vită, tocată

4 linguri orez

1 ceapă

mărar

1 l supă de pui

10 linguri ulei

1 lingură cu vârf pastă de tomate

sare

piper

făină

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chiftelele

Toci ceapa şi o sotezi în 4 linguri de ulei până când devine sticloasă. O dai deoparte şi o amesteci cu carnea tocată, mărarul tocat, orezul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi puţină apă în compoziţie pentru a deveni mai pufoasă. Formezi chiteluţele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.

Amesteci pasta de tomate cu cele 6 linguri de ulei rămase şi laşi pe foc un minut, apoi torni supa şi laşi să fiarbă câteva minute. Asezonezi cu sare şi piper, adaugi chiftelele şi laşi să fiarbă până când scade sosul.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro