Chifteluţe greceşti cu sos de roşii

În Grecia sunt cunoscute sub numele de yiouvarlakia şi sunt asemănătoare perişoarelor, deoarece au în consistenţa lor orez. Serveşte-le cu iaurt grecesc şi vor avea un gust deosebit.
De ce ai nevoie pentru chifteluţe
500 g carne de vită, tocată
4 linguri orez
1 ceapă
mărar
1 l supă de pui
10 linguri ulei
1 lingură cu vârf pastă de tomate
sare
piper
făină
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară chiftelele
Toci ceapa şi o sotezi în 4 linguri de ulei până când devine sticloasă. O dai deoparte şi o amesteci cu carnea tocată, mărarul tocat, orezul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi puţină apă în compoziţie pentru a deveni mai pufoasă. Formezi chiteluţele şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins şi le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.
Amesteci pasta de tomate cu cele 6 linguri de ulei rămase şi laşi pe foc un minut, apoi torni supa şi laşi să fiarbă câteva minute. Asezonezi cu sare şi piper, adaugi chiftelele şi laşi să fiarbă până când scade sosul.