Chisăliţă domnească de vişine – Reţeta lui Radu Anton Roman

chisalita domneasca jpeg

Chisăliţa este o zeamă de fructe (cireşe, vişine, coacăze, prune) fierte. Acest tip de compot de fructe se poate face cu sau fără zahăr, iar în multe zone ale României, se face doar din fructe şi zahăr.

Îţi recomandăm o reţetă simplă, testată de Radu Anton Roman, iar la final poţi servi chisăliţa rece. La bază, chisăliţa este o mâncare de post, iar această variantă domnească este nu e nici supă, nici compot, ci mai degrabă o combinaţie între cele două. Însă de îndată ce îţi vei pune chisăliţa rece în farfurie, îţi va aminti de compotul de vişine pe care îl mâncai în copilărie.

Ingrediente

3 linguri zahăr 5 gălbenuşuri 3 linguri făină 1 pahar smântână 1 praf sare pătrunjel verde 1 kg vişine coapte

Mod de preparare

Speli vişinele şi le îndepărtezi codiţele şi sâmburii (dacă vrei). Le pui la fiert în 2 litri de apă cu zahăr, aproximativ 30 de minute, până scade lichidul.

Baţi gălbenuşurile, le amesteci cu făina şi cu smântâna, apoi le amesteci cu supa călduţă de fructe. Potriveşti gustul de sare şi presari pătrunjel tocat. Serveşti rece, în boluri sau farfurii adânci.

Foto: www.123rf.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg