Ciocolată de casă

Ştiai că ciocolata provine din boabele de cacao ce cresc în copacul cacao? Această specie de copac se întâlneşte în Mexic, Sudul şi Centrul Americii. Cuvântul ”ciocolată” îl are la origini pe cel aztec xocolātl, care înseamnă ”apă amară”. Ingrediente
420 g zahăr
500 g lapte praf
5 linguri cacao
1 esenţă rom
100 g alune de pădure prăjite, nesărate
200 ml apă
200 g unt
Mod de preparare
Cerni laptele praf şi cacaua, apoi le pui într-o cratiţă cu esenţa de rom şi cu alunele. Pui pe foc apa cu zahărul şi le fierbi până când obţii un sirop legat, apoi adaugi untul şi
amesteci până se topeşte. Torni siropul, în fir subţire, peste laptele praf şi amesteci rapid cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziţia. Pregăteşti o tavă în care
torni amestecul, apoi îl dai la rece cel puţin patru ore.