Ciocolată de casă cu rom
Cea mai bună ciocolată este întotdeauna cea făcută chiar de tine. Iată o reţetă de ciocolată de casă cu rom.
Ingrediente pentru ciocolată de casă cu rom
1 pachet margarină 170 ml apă 600 g zahăr 50 g cacao 500 g lapte praf 1 esenţă de rom
Mod de preparare pentru ciocolată de casă cu rom
Se amestecă apa cu zahărul şi se fierbe până se topeşte zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă cacaua, esenţa de rom, se încorporează margarina şi apoi, treptat, laptele praf. Se amestecă energic până se obţine o textură mată.
După dorinţă, se pot adăuga fructe uscate, stafide sau alune. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu folie de plastic, se netezeşte cu o lingură umezită şi se lasă la rece 6 ore. După ce s‑a întărit, se porţionează.