Ciorbă cu perişoare de curcan

ciorba perisoare curcan jpeg

Poate vă este poftă de o ciorbă fierbinte cu perişoare, aşa că vă poftim la masă!

Ingrediente 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină mică 5-6 frunze de varză 500 ml borş 1 praf de sare

Pentru perişoare

1 piept de curcan

3 linguri orez

2 ouă

pătrunjel tocat

1 praf sare

1 ceapă

piper

Mod de preparare

Toci legumele, iar varza o tai fideluţă. Le fierbi în apă cu sare până se înmoaie. Amesteci carnea de curcan tocată cu ceapa tăiată mărunt, orezul spălat în câteva ape şi scurs bine, cu ouăle, pătrunjelul, sare şi piper, după gust.

Formezi perişoare şi le pui la fiert într-un vas cu apă clocotită. Când se ridică la suprafaţă, le transferi cu o spumieră în oala cu ciorbă. Le ţii la fiert 15 minute, adaugi borşul şi mai laşi să clocotească câteva minute.