Ciorbă de cod cu praz
Fiindcă este sănătos să mănâncăm peşte, iată o reţetă deosebită și tare gustoasă.
Ingrediente
500 g file de cod
1 praz mare
1 ceapă
2 cartofi
100 g orez
2 linguri ulei
zeama de la 1 lămâie
1 l apă sau supă de legume
sare și piper, după gust
5-6 fire pătrunjel
Ingrediente
Speli și cureți legumele. Tai prazul, ceapa și cartofii în bucăți mici. Într-o oală, călești la foc mediu ceapa și prazul până devin moi, aproximativ 5 minute, adaugi cartofii tăiați și-i călești împreună cu ceapa și prazul încă 5 minute. Torni apa sau supa de legume în oală și lași să fiarbă. Reduci focul la minimum și lași legumele să fiarbă înăbușit 15-20 de minute sau până când acestea devin moi.
Între timp, tai fileurile de cod în bucăți mai mici și le clătești bine sub jet de apă rece.
Adaugi orezul în oala de supă și îl lași să fiarbă împreună cu legumele 10-12 minute sau până când s-a fiert. Pui și bucățile de pește în oală și lași să fiarbă aproximativ 5 minute sau până când peștele este gata și se desface ușor, cu o furculiță. Stingi focul, pui zeama de lămâie și presari pătrunjelul tocat. Ajustezi de sare și piper după gust.