Ciorbă de fasole roşie

Te-am răsfăţat în ultima vreme cu mai multe reţete de fasole şi vrem să încheiem suita cu această ciorbă de fasole rosie, pe care am preparat-o şi noi şi a ieşit foarte bună. Ingrediente
300 g fasole roşie boabe
1 ceapă
2 morcovi
½ ţelină potrivită ca mărime
3 roşii proaspete sau 1 conservă cu roşii în bulion
1 lingură bulion
3 linguri ulei
½ l borş de casă
leuştean verde sau uscat
pătrunjel verde
o crenguţă de cimbru
sare
piper
Mod de preparare
Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, se fierbe în două ape care se strecoară şi se aruncă. În cea de a treia apă, se adaugă sare, după gust şi se lasă să fiarbă 15 minute. Separat, se călesc în ulei bine încins ceapa tocată mărunt, morcovii tăiaţi după preferinţă, ţelina dată pe răzătoarea mare.
Când legumele s-au înmuiat, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţe şi tăiate cubuleţe, sau cele din conservă. Când fasolea rosie este aproape fiartă, se adaugă legumele călite, leuşteanul, pătrunjelul, cimbrul, bulionul şi se lasă să fiarbă împreună 10 minute.
Separat, se dă în clocot borşul de casă, îndepărtând spuma formată şi se toarnă peste legume. Se serveşte ciorba de fasole rosie fierbinte, garnisită cu cimbru.
Ciorba de legume cu bors de casa
Ciorba de legume cu bors de casa
Ciorba de curcan cu taitei de casa
Ciorba de curcan cu taitei de casa
sursa foto: Fotolia