Ciorbă de linte, reţetă de post

Red lentil and pepper pot jpeg

Dacă îţi place lintea, încearcă o reţetă gustoasă, numai bună pentru zilele de post.

Ingrediente pentru ciorbă de linte 300 g linte 1 l supă de legume 1 ceapă ½ praz, partea albă şi puţin din cea verde 1 morcov ½ ţelină 1-2 roşii date prin răzătoare 2 căţei usturoi sare piper 1-2 linguri ulei cimbru verde 1 ardei iute roşu 1 ardei iute verde

Mod de preparare - Ciorbă de linte

Speli lintea în câteva ape şi o laşi la scurs. Cureţi primele două foi de la praz, îl tai rondele, îl speli sub jet de apă şi îl ţii la scurs. Păstrezi câteva rondele din partea verde pentru servit. Încingi uleiul şi adaugi ceapa, usturoiul, morcovul, prazul şi ţelina tăiate fin. Presari sare şi piper, după gust şi amesteci.

Torni supa, apoi lintea şi fierbi acoperit. Ai grijă ca, din când în când, să iei spuma formată. Torni roşiile şi o ţii pe focul mic 20 de minute, apoi o dai deoparte. O serveşti cu rondelele păstrate de praz, cu ardei iute şi cu cimbru, după gust.