Ciorbă de lodobă cu afumătură

ciorba de loboda cu afumatura jpeg

Vine perioada ciorbelor de lobodă, a mâncărurilor de spanac şi a salatelor verzi, deci trebuie să profiţi de aceste verdeţuri foarte gustoase şi foarte sănătoase. Loboda este un foarte puternic antiinflamator şi poate calma durerile periferice. În plus, loboda este excelentă pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioada primăverii, când virozele sunt în floare.

Loboda asigură buna funcţionare a întregului organism, asigură o circulaţia mai bună a sângelui, o funcţionare bună a rinichilor, o digestie mai bună şi oferă energia de care ai nevoie zi de zi. Iată o reţetă simplă de ciorbă de lobodă cu afumătură, o mâncare săţioasă şi gustoasă.

Ingrediente Ciorbă de lodobă cu afumătură:

- 1 kg de frunze de lobodă

- 500 de grame de afumătură

- 2 cepe

- 1 morcov

- 1 ou

- boabe de muştar

- boabe de piper

- 500 de ml de borş

- 100 de grame de smântână

- 1 legătură de mărar verde

- 1 legătură de pătrunjel verde

- sare şi piper după gust

Mod de preparare Ciorbă de lodobă cu afumătură:

Frunzele de lobodă se curăţă cu atenţie de pe tulpini, se spală bine şi se taie fâşii. Afumătura se pune la fiert în apă, împreună cu morcovul dat prin răzătoare sau tocat mărunt şi de ceapa tocată bine. Se adaugă sare, piper, după gust şi câteva boabe de piper şi muştar.

Se lasă carnea la fiert până se ia carnea de pe os şi se pătrunde uşor cu furculiţa. Acum, se adaugă frunzele de lobodă şi se mai lasă la fiert cam 20 de minute. După aceea, se bate un ou cu smântâna într-un bol şi se pune la fiert borşul, separat. Când a fiert, borşul se pune peste ciorbă şi se lasă câteva clocote. Se taie mărunt şi verdeaţa. Se pune oul şi smântâna, se stinge focul, se adaugă şi verdeaţa şi se pune capacul pentru a lăsa să se pătrundă toate aromele. Se serveşte caldă, alături de ardei iute.

Ciorba de lobodă este foarte gustoasă, aromată şi merită încercată şi cu afumătură, are o savoare deosebită. O reţetă simplă şi foarte bună, care poate fi folosită şi fără afumătură pentru zilele de post. Este una dintre ciorbele noastre preferate. Poftă bună!