Ciorbă de peşte

Ingrediente:
500 g cod, 4 linguri ulei, 2 cepe mijlocii tocate mare, 4 căţei de usturoi, 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt, 4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 2 lămâi, sare, piper alb
Număr porţii: 2 Timp de preparare: 50 min Dificultate: mică
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa, usturoiul şi pătrunjelul tocat. Adaugi cartofii şi laşi la înăbuşit 5 minute. Pui apă şi laşi totul la fiert 20 de minute.
După ce s-au fiert, le pasezi sau le mixezi şi subţiezi amestecul cu zea ma în care au fiert legumele.
Pui zea ma din nou pe foc, adaugi peştele şi mai fierbi totul 10 minute. La sfârşit pui sare şi piper alb. Acreşti cu zeama strecurată a celor două lămâi şi ornezi cu pătrunjel verde.