Ciorbă de roşii cu cuşcuş

ciorba de rosii cu cuscus jpeg

Cuşcuşul este originar din Africa de Nord, fiind şi un fel de mâncare tradiţional al ţărilor din această parte de lume: Algeria, Maroc, Tunisia şi Libia. Cuşcuşul a pătruns în bucătăria europeană şi se găseşte şi în ţara noastră, în special în magazinele naturiste, dar şi în unele supermarketuri mari. dacă vrei o reţetă altfel de reţetă, poţi prepara o ciorbă de roşii cu cuşcuş.

Ciorbă de roşii cu cuşcuş - Ingrediente

2 morcovi 1 ceapă 1 gulie 200 ml suc concentrat de roşii 2 linguri cuşcuş 4 linguri ulei 1 linguriţă zahăr borş leuştean verde 100 ml smântână sare

Ciorbă de roşii cu cuşcuş - Cum se prepară

Se clocotesc doi litri de apă, se adaugă ceapa şi morcovii întregi. După ce au fiert, se scot cu spumiera într-un castron. În zeama în care au fiert pui concentratul de roşii, uleiul, o linguriţă de zahăr. Laşi la fiert 15-20 de minute. La sfârşit, se adaugă borşul şi se mai lasă câteva clocote, apoi adaugi cuşcuşul. Se ia de pe foc. Ciorba de roşii cu cuşcuş se serveşte caldă, cu smântână, şi decorată cu şuviţe subţiri de leuştean şi gulie verde.