Ciorbă de sfeclă roşie

Dacă ai poftă de o ciorbă, nu ezita şi prepar-o pe aceasta. vei fi privilegiat cu acest gust deosebit.
Ingrediente
3-4 sfecle roşii 4-6 frunze sfeclă 10 fire lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de orez 1 l borş 4-6 fire leuştean verde sau uscat sare 1 lingură ulei (facultativ) 2 l apă caldă
Mod de preparare
Speli sfeclele, le cureţi de coajă, le tai felii groase. Le pui la fiert cu 2 l de apă încălzită. Fierbi cu vasul acoperit, la foc potrivit, o jumătate de oră. Speli ceapa, usturoiul, loboda şi frunzele de sfeclă, le tai bucăţi mici şi le pui la fiert peste sfeclă cam 20 de minute. Alegi şi speli orezul şi-l fierbi separat. Separat, fierbi şi borşul şi iei spuma. Adaugi orezul şi borşul peste sfeclă, sărezi, după gust, şi mai laşi să clocotească un minut. Presari leuşteanul tocat fin şi stropeşti cu ulei.