Ciorbă de varză acră cu ciuperci (de post)

Vedeta iernii, varza murată poate şi ingredientul de bază al unei gustoase ciorbe de varză acră cu ciuperci de post.
Ingrediente
300 g varză murată
1 ceapă potrivită
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
½ ţelină
2 cartofi
250 g ciuperci mici
1 lingură bulion
4 linguri cu ulei
un vârf cuţit de nucşoară
1 crenguţă de cimbru
sare
piper
mărar
Mod de preparare
Tai zarzavaturile de supă cubuleţe, cartofii, felii groase pe lungime, ceapa, mărunt, şi varza fideluţă. Le căleşti în uleiul bine încins, mai întâi ceapa şi zarzavaturile, apoi adaugi varza murată şi 150 ml apă fierbinte. Laşi totul să fiarbă acoperit 15 minute, la foc moderat.
Adaugi ciupercile întregi şi mai fierbi încă 10 minute. Completezi cu 1,5 l apă caldă şi, când dă în fiert, pui bulionul, cimbrul, nucşoara, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă încă 1-2 minute. Această ciorbă de varză acră cu ciuperci o poti servi fierbinte, garnisită cu mărar verde.
sursa foto: Shutterstock
Citiţi şi :