Ciorbă de varză acră cu ciuperci (de post)

ciorba varza  jpeg

Vedeta iernii, varza murată poate şi ingredientul de bază al unei gustoase ciorbe de varză acră cu ciuperci de post.

Ingrediente

300 g varză murată

varză murată

1 ceapă potrivită

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

½ ţelină

2 cartofi

250 g ciuperci mici

1 lingură bulion

4 linguri cu ulei

un vârf cuţit de nucşoară

1 crenguţă de cimbru

sare

piper

mărar

Mod de preparare

Tai zarzavaturile de supă cubuleţe, cartofii, felii groase pe lungime, ceapa, mărunt, şi varza fideluţă. Le căleşti în uleiul bine încins, mai întâi ceapa şi zarzavaturile, apoi adaugi varza murată şi 150 ml apă fierbinte. Laşi totul să fiarbă acoperit 15 minute, la foc moderat.

supă

Adaugi ciupercile întregi şi mai fierbi încă 10 minute. Completezi cu 1,5 l apă caldă şi, când dă în fiert, pui bulionul, cimbrul, nucşoara, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă încă 1-2 minute. Această ciorbă de varză acră cu ciuperci o poti servi fierbinte, garnisită cu mărar verde.

sursa foto: Shutterstock

Citiţi şi :

Salata de varza

Salata de varza

Varza calita cu carnati

Varza calita cu carnati

Varza calita cu ciolan

Varza calita cu ciolan