Ciorbă deasă de legume (de post)

ciorba deasa legume StockFood 00261195 jpeg

Pentru cei care ţin post, dar nu numai, această ciorbă fierbinte este binevenită la orice oră.

Ai nevoie de

1 ceapă 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 2 cartofi 1 morcov 150 g fasole verde (conservată, congelată) 2 roşii ¼ varză mică 3 linguri ulei pentru prăjit pătrunjel verde 1 lămâie 150 g paste făinoase sare piper

Pentru servit (opţional)

busuioc verde

caşcaval vegetal

Cum se prepară

Tai ceapa solzişori, morcovul cubuleţe, cartofii cuburi, varza fideluţă, adaugi uleiul şi două linguri de apă şi laşi să se călească 10 minute. Când încep să se înmoaie, adaugi ardeii tăiaţi rondele şi roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Acoperi legumele cu apă caldă şi laşi să fiarbă, la foc mic, 10 minute.

Între timp, pui la fiert apă rece cu puţină sare. Când clocoteşte, adaugi pastele şi le laşi pe foc, atât cât scrie pe ambalaj. În oala cu legume, adaugi fasolea verde, potriveşti de sare, piper, pui pătrunjelul şi laşi să fiarbă încă 5 minute. Adaugi pastele fierte şi scurse şi acreşti cu zeamă de lămâie. Dacă vrei să-i dai un plus de gust, poţi pune caşcaval vegetal şi frunze de busuioc.

sursa foto: StockFood