Ciorbă dobrogeană

Ciorbă de praz cu peste jpeg

Parcă în niciun alt loc din ţară nu guşti o ciorbă de peşte aşa de bună decât în Dobrogea. Iată care este reţeta pentru cea mai bună ciorbă dobrogeană.

De ce ai nevoie pentru ciorbă dobrogeană

2 kg peşte proapăt, curăţat

2 cepe

1 ardei

1 morcov

2-3 roşii

750 ml borş

1 praf de sare

1 mănă pătrunjel

1 mănă leuştean

Cum se prepară ciorba dobrogeană

Cureţi toate legumele, le toci şi le pui fiert, înafară de roşii. După 10 minute adaugi sare după gust şi peştele tăiat bucăţi. Descojeşti roşiile, le toci şi le adaugi peste legume. După 10 minute torni borşul încălzit în prealabil şi mai laşi să clocotească 10 minute. Stingi focul şi pui verdeaţa tocată.