Ciorbă dobrogeană de pui

ciorba pui bors acra orez jpeg

Ciorba este uşor acrişoară şi deschide apetitul. Învaţă cum se prepară o ciorbă dobrogeană de pui.

De ce ai nevoie pentru ciorba dobrogeană de pui

1 piept de pui 1l apă 1/2 l borş 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel şi 1 legătură mărar 1 ceaşcă orez 1 ceapă 1-2 ardei graşi 2 roşii 1 gălbenuş 2 linguri smântână

Cum se prepară ciorba dobrogeană de pui

Se pun la fiert într-un litru de apă, zarzavaturile, ceapa şi ceşcuţa de orez. După ce au fiert, se pune carnea tăiată în patru. După ce fierb, se adaugă borşul. Ciorba de pui se poate acri numai cu roşii. După ce ciorba a fiert, se adaugă  gălbenuşul şi smântâna, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se acoperă şi se ia de pe foc.