Ciorbă rusească cu carne de vită

ciorba ruseasca jpeg

Vrei să pregăteşti cina şi nu ai nicio idee? Iată ce îţi recomand pentru zilele de frig şi ploaie! O ciorbă rusească, nutritivă, cu legume şi carne de vită.

De ce ingrediente ai nevoie să prepari ciorbă rusească cu carne de vită 500 g carne de vită 300 g roşii 1 ceapă 3 cartofi 2 căţei de usturoi 1 varză medie 20 ml oţet zeamă de lămâie 2 foi de dafin sare piper 1 legătură de mărar

Speli legumele şi le tai în bucăţi. Varza o tai în fâşii fideluţă. Ceapa o tai în două bucăţi. Speli carnea de vită şi o pui la fiert în apă. Când începe să clocotească, îndepărtezi spuma, adaugi ceapa şi foile de dafin. După 15 minute,  scoţi foile de dafin şi le arunci. Scoţi carnea, o tai în bucăţi şi o adaugi înapoi în ciorbă, împreună cu roşiile, cartofii, usturoiul, varza, oţetul, apoi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dacă mai e nevoie de apă, completezi cu apă caldă şi o mai fierbi pe foc mediu, 15 minute.

Serveşti cu zeamă de lămâie şi presărat cu mărar tocat.

Sursa www.redcookbook.net