Ciulama de post

Pentru cei care sunt în plin post, această mâncare este potrivită pentru prânz ori cină.
Ingrediente (4-5 porţii)
800 g ciuperci 50 g făină 1 ceapă 2 morcovi 1 ardei gras 200 ml ulei pătrunjel sau mărar sare piper
Mod de preparare
Speli şi cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt gata, le scurgi de apa în care au fiert, dar pe care o păstrezi, şi le laşi să se răcească.
Pui ulei într-o cratiţă şi adaugi ceapa şi morcovii, tăiaţi după dorinţă, ardeiul gras, fâşii, amestecând cu o lingură de lemn. Combini făina cu zeama în care au fiert ciupercile, având grijă să nu facă cocoloaşe, şi o torni, în fir subţire, peste legume. Trebuie să obţii o consistenţă cremoasă! Ţii să se înmoaie morcovii, apoi adaugi şi ciupercile mărunţiţe, un praf de sare şi puţin piper. Mai laşi pe foc 5 minute, apoi poţi servi, cu pătrunjel proaspăt sau mărar.