Ciuperci umplute cu brânză Ricotta şi spanac

porto mushrooms jpeg

Poate fi un aperitiv sau chiar un fel de mâncare de bază. Cel mai bine ar fi să le mănânci alături de o salată.

Ingrediente

4 ciuperci mari fără codiţă ulei de măsline 1 cană de brânză Ricotta 1 cană de brânză mozzarella tocată 500 g spanac proaspăt ½ ceapă, tocată ½ ardei roşu, feliat sare şi piper

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 400 de grade. Unge ciupercile cu ulei pe măsline pe partea exterioară.

Încinge o tigaie mai mare şi pune ulei de măsline. Adaugă ceapa, ardeiul roşu şi spanacul. Presoară sare şi piper. Sotează până se înmoaie spanacul.

Umple ciupercile fiecare cu câte ¼ din cana de brânză Ricotta. Apoi, adaugă spanacul sotat şi brânza mozzarella fărâmiţată.

Pune la cuptor ciupercile timp de 18-20 de minute sau până se topeşte brânza.

sursa: eclecticrecipes.com