Ciuperci umplute cu crabi
O reţetă deosebită, perfectă de servit într-o zi specială. Recomandare: Când spălaţi ciupercile, nu le aşezaţi direct sub jetul de apă, vor absorbi tot lichidul. Ştergeţi-le cu un prosop umed.
Ingrediente:
500 de grame de ciuperci
200 de grame de carne de crab
5 cepe verzi tocate
un sfert de linguriţă de cimbru uscat
un sfert de linguriţă de oregano
piper negru măcinat după gust
un sfert de cană de parmezan ras
un sfert de cană de maioneză
un sfert de linguriţă de paprika
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Într-un bol mediu, amestecaţi carnea de crab, ierburile aromatice şi piperul. Adăugaţi maioneza şi parmezanul ras. Cât timp preparaţi celelalte ingrediente, lăsaţi compoziţia la frigider. Rupeţi cozile ciupercilor şi goliţi-le de miez, formând un fel de coşuleţe. Scoateţi amestecul cu carne de crab de la frigider şi umpleţi cu acesta ciupercile, apoi aşezaţi-le într-o tavă pentru copt. Presăraţi paprika şi parmezan peste. Se lasă la cuptor timp de 15 minute.
Foto: parentwin.com