Ciuperci umplute cu şuncă

ciuperci umplute sunca jpeg

Ieftin, bun şi simplu. Reţeta perfectă de aperitiv: ciuperci umplute cu şuncă.

Ingrediente pentru ciuperci umplute cu şuncă

10 ciuperci potrivite 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 150 g şuncă 150 g caşcaval 2 felii de pâine 2 ouă 1 lingură pătrunjel 2 linguri unt sare piper

Mod de preparare pentru ciuperci umplute cu şuncă

Ciupercile se curăţă de codiţe, se spală şi se pun la scurs. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt, codiţele tocate mărunt şi usturoiul zdrobit. Se călesc până scade zeama lăsată de ciuperci, după care se adaugă ardeiul tocat mărunt, şunca ­tăiată cubuleţe mici şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă să se răcească.

Se adaugă miezul de pâine înmuiat şi stors bine şi caşcavalul ras. Se pun ouăle bătute, pătrunjelul şi se omogenizează totul bine. Se umplu ciupercile cu acest amestec, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor pentru 20-30 de minute. Aşa aţi obţinut cel mai bun aperitiv, ciuperci umplute cu şuncă.