Ciuperci umplute cu şuncă şi caşcaval la cuptor

Ciupercile sunt o sursă foarte bună de vitamine B, potasiu, calciu, fier şi fosfor. De asemenea, puţini ştiu că ciupercuţele conţin seleniu, care este excelent în tratarea bolilor grave, cum este cancerul. S-a demonstrat faptul că banalele ciuperci conţin antioxidanţi mai mult decât germenii de grâu şi ficatul de pui.
Aşadar, prepară o masă pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă şi delicioasă. Ciupercile umplute cu şuncă şi caşcaval la cuptor sunt o delicatesă, uşor de preparat, dar şi mai uşor de consumat.
Ingrediente Ciuperci umplute cu şuncă şi caşcaval la cuptor:
- 1,5 kg de ciuperci mari - 2 cepe mari - 300 g şuncă - 200 g mozzarella - 1 linguriţă boia - 100 g smântână - 100 g unt - 2 ouă - Sare - Piper - Pătrunjel verde
Mod de preparare Ciuperci umplute cu şuncă şi caşcaval la cuptor:
Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se scot picioruşele. Picioruşele împreună cu 5-6 pălărioare se toacă mărunt. Restul de pălărioare se condimentează bine cu sare şi piper şi se pun la fript într-o plită sau pe grătar, pe ambele părţi. Se foloseşte puţin ulei de măsline sau unt.
Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pun la călit în ulei. Când este gălbuie se pun şi ciupercile tocate, se lasă la călit un pic. Apoi, se pune şunca tocată şi condimentată cu sare şi piper. Se adaugă şi o parte din pătrunjelul verde tocat, se pune capac şi se lasă la fiert până scade sucul din ciuperci, deci în jur de 20 de minute.
Când este gata, se umplu ciupercile călite cu umplutura din tigaie, câte o lingură în fiecare ciupercuţă. Acestea se aşază frumos într-o tavă unsă bine cu unt. Ouăle se bat bine împreună cu smântâna şi se pune din această compoziţie câte o lingură pe fiecare ciupercă. La final se rade mozzarella.
Se lasă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade în jur de 20 de minute, se scoate şi se presară cu restul de pătrunjel verde tocat. Când s-au răcit, sunt gata de servire. Rapid şi foarte gustos, ciupercile sunt o cină pe cinste. Poftă bună!