Ciuperci umplute. Propunerea noastră: şuncă şi legume

Ciupercile la grătar sau la cuptor pto fi umplute cu orice vrei şi îţi este pe plac. Încearcă reţeta noastră de ciuperci umplute şi dă-ne de veste dacă ţi-a plăcut!
Ingrediente pentru 4 porţii de ciuperci umplute
8 ciuperci champignon cu pălării mari 100 g şuncă presată 1 ceapă mică 1 dovlecel subţire 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 lingură ulei de măsline 50 g unt 1 lingură seminţe de pin 2 linguri parmezan ras sare piper frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare al reţetei de ciuperci umplute
Cureţi legumele, le tai cubuleţe sau felii subţiri, după plac, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le laşi să stea 10 minute. Rumeneşti uşor seminţele de pin într-o tigaie neaderentă şi le amesteci cu restul legumelor din salată.Separat, speli ciupercile, scoţi cu grijă picioruşele ca să nu se rupă pălăriile, pui câte puţin unt în fiecare pălărie şi le umpli cu salata de legume, adaugi felii subţiri de şuncă şi le introduci în cuptorul bine încins circa 20 de minute. Presari ciupercile umplute cu parmezan ras, le decorezi cu frunze de busuioc şi le serveşti imediat.