Clafoutis cu cireşe

clafoutis cu cirese jpeg

Unul dintre cele mai simple deserturi franţuzeşti, clafoutis cu cireşe este o prăjitură ideală pentru zilele de vară.

De ce ai nevoie pentru clafoutis cu cireşe

450 g cireşe, fără sâmburi

3 ouă

200 ml lapte

2 linguri unt topit

1 lingură esenţă de vanilie

1 praf de sare

125 zahăr

90 g făină

Zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară clafoutis cu cireşe

Dă drumul la cuptor. Unge cu puţin unt o tavă de cuptor. Amestecă într-un vas laptele, ouăle bătute, untul topit şi sarea. Adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi făina. Aşază cireşele în tavă, iar deasupra toarnă compoziţia. Dă vasul la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit se pudrează cu zahăr.

Sursa foto http://www.tarikasingh.com

http://www.tarikasingh.com