Clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci
Iată o rețetă simplă și delicioasă de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci.
Ingrediente
Pentru clătite:
200 g fulgi de ovăz
2 ouă
50 g făină integrală
300 ml lapte
1 plic praf de copt
sare
ulei, pentru prăjit
Pentru umplutură
200 g somon sărat
sare
piper
200 g brânză de vaci
2 castraveți
1 lămâie
busuioc verde, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci fulgii de ovăz cu laptele și îi lași să se înmoaie 10-15 minute. Adaugi ouăle, făina integrală, praful de copt și sarea în bol și amesteci bine până obții un aluat omogen.
Încingi o tigaie cu puțin ulei și torni câte un polonic de aluat pentru fiecare clătită. Coci clătitele pe ambele părți până devin aurii, 2-3 minute pe fiecare parte. Repeți procesul până termini aluatul.
Combini brânza de vaci cu puțin suc de lămâie, sare și piper după gust, pentru a obține o cremă omogenă.
Pe fiecare clătită, întinzi un strat subțire de brânză de vaci, adaugi felii de castravete, bucăți de somon și presari busuioc proaspăt. Rulezi clătitele și le așezi pe un platou.