Clătite umplute cu pui şi ciuperci

Clătitele nu mai sunt de multă vreme un fel de mâncare servit doar ca desert. Ele pot fi umplute şi cu pui şi ciuperci, numai bune de servit la aperitiv.
De ce ai nevoie pentru clătite cu pui şi ciuperci
Pentru clătite
100 g făină
2 ouă
300 ml lapte
2 linguri ulei
Pentru umplutură
1 lingură ulei
25 g unt
1 ceapă
2 căţei de usturoi
200 g ciuperci
225 g piept de pui fiert
2 linguri vin alb
150 g cremă de brânză
sare
piper
pătrunjel
Cum se prepară clătitele umplute cu pui şi ciuperci
Baţi ouăle cu laptele şi încorporezi treptat făina. Amesteci până când se omogenizează, apoi dai aluatul la frigider 30 de minute. Încingi uleiul în tigaie şi prepare clătitele, cât mai subţiri. Le laşi la răcit.
Pentru umplutură, topeşti untul în ulei, adaugi ceapa tocată şi o sotezi până se înmoaie. Adaugi usturoiul pisat, ciupercile feliate, puiul tăiat cubuleţe, acoperi şi laşi totul să se înăbuşe 10 minute. Torni vinul, pui crema de brânză, sare şi piper după gust şi mai laşi pe foc câteva minute.
Umpli clătitele cu această compoziţie, le împătureşti şi presari pătrunjel tocat pe deasupra.