Cod în sos de usturoi cu vin
![cod jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-2/2917493e-9a0e-45c4-b60f-2c36f98233bb/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Peştele va fi mereu o opţiune perfectă pentru cină sau prânz. Cu puţine calorii, codul în sos de usturoi şi vin este un deliciu.
De ce ai nevoie
2 fileuri de cod
2 căţei de usturoi
1/2 ceapă mică
3 linguri ulei
100 ml vin alb
1 lămâie
cimbru
pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară peştele
Toci căţeii de usturoi şi jumătatea de ceapă. Încingi 2 linguri de ulei în tigaie şi rumeneşti fileurile de peşte câte 5 minute pe fiecare parte, după ce le-ai asezonat, în prealabil, cu sare şi piper, după gust.
Le scoţi şi pui în loc ceapa şi usturoiul, iar după 2-3 minute torni vinul, adaugi cimbru, pătrunjel tocat, după gust şi laşi să fiarbă până se combină aromele. Adaugi peştele, restul de ulei şi mai ţii 2-3 minute pe foc. Serveşti cu felii de lămâie.