Cod în sos de usturoi cu vin

cod jpeg

Peştele va fi mereu o opţiune perfectă pentru cină sau prânz. Cu puţine calorii, codul în sos de usturoi şi vin este un deliciu.

De ce ai nevoie

2 fileuri de cod

2 căţei de usturoi

1/2 ceapă mică

3 linguri ulei

100 ml vin alb

1 lămâie

cimbru

pătrunjel

sare

piper

Cum se prepară peştele

Toci căţeii de usturoi şi jumătatea de ceapă. Încingi 2 linguri de ulei în tigaie şi rumeneşti fileurile de peşte câte 5 minute pe fiecare parte, după ce le-ai asezonat, în prealabil, cu sare şi piper, după gust.

Le scoţi şi pui în loc ceapa şi usturoiul, iar după 2-3 minute torni vinul, adaugi cimbru, pătrunjel tocat, după gust şi laşi să fiarbă până se combină aromele. Adaugi peştele, restul de ulei şi mai ţii 2-3 minute pe foc. Serveşti cu felii de lămâie.

Sursa http://www.spainonafork.com

http://www.spainonafork.com