Cod pane în aluat de clătite

Pentru ca această reţetă să îţi reuşească, şterge bine peştele înainte să-l treci prin aluat. Vei obţine la final un peşte în crustă crocantă.
De ce ai nevoie pentru cod pane în aluat de clătite
50 g făină
50 g amidon
1 linguriţă bicarbonat
piper
150 ml bere
2 linguri ulei
6 fileuri de cod
ulei, pentru prăjit
Vezi cum se face codul pane în aluat de bere
Amesteci făina cu amidonul, bicarbonatul şi piperul. Torni treptat berea peste făină şi omogenizezi. Dai aluatul 30 de minute la frigider.
Încingi uleiul în tigaie, ştergi peştele şi-l pui în aluat, apoi îl aşezi în tigaie şi-l rumeneşti pe ambele părţi, câte 3-4 minute.
Îl scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Îl serveşti cu legume la cuptor.