Cod pe pat de ardei copți

Această rețetă simplă și sănătoasă poate fi pregătită rapid și este ideală pentru o cină deosebită.

cod pe pat de ardei copti jpg

Ingrediente

4 fileuri de cod

zeama de la 1 lămâie

4 ardei capia

50 g unt tăiat cuburi mici

1 linguriță sare

½ linguriță piper proaspăt măcinat

4 căței de usturoi zdrobiți

50 ml ulei de măsline extravirgin

1 linguriță rozmarin uscat

½ linguriță cimbru uscat

sare grunjoasă

lămâie, pentru ornat

Mod de preparare

Speli fileul de cod și îl tamponezi cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de apă.

Coci ardeii la cuptor până sunt rumeniți uniform. Îi scoți într-o cratiță, presari peste ei sare grunjoasă și acoperi vasul 20 de minute, apoi îi descojești, scoți semințele și cotorul și îi tai mărunt. Adaugi sare, ulei de măsline și usturoiul zdrobit. Amesteci ca să se întrepătrundă aromele.

Freci peștele cu sare, îl stropești cu suc de lămâie și așezi cuburile de unt deasupra, pui rozmarinul și cimbrul și dai la cuptor într-un vas nonaderent pentru 20 de minute, până ce este ușor rumenit.

Așezi salata de ardei copți în farfurie, montezi fileurile de cod deasupra și ornezi cu lămâie și decor specific.