Cod pe pat de ardei copți
Această rețetă simplă și sănătoasă poate fi pregătită rapid și este ideală pentru o cină deosebită.
Ingrediente
4 fileuri de cod
zeama de la 1 lămâie
4 ardei capia
50 g unt tăiat cuburi mici
1 linguriță sare
½ linguriță piper proaspăt măcinat
4 căței de usturoi zdrobiți
50 ml ulei de măsline extravirgin
1 linguriță rozmarin uscat
½ linguriță cimbru uscat
sare grunjoasă
lămâie, pentru ornat
Mod de preparare
Speli fileul de cod și îl tamponezi cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de apă.
Coci ardeii la cuptor până sunt rumeniți uniform. Îi scoți într-o cratiță, presari peste ei sare grunjoasă și acoperi vasul 20 de minute, apoi îi descojești, scoți semințele și cotorul și îi tai mărunt. Adaugi sare, ulei de măsline și usturoiul zdrobit. Amesteci ca să se întrepătrundă aromele.
Freci peștele cu sare, îl stropești cu suc de lămâie și așezi cuburile de unt deasupra, pui rozmarinul și cimbrul și dai la cuptor într-un vas nonaderent pentru 20 de minute, până ce este ușor rumenit.
Așezi salata de ardei copți în farfurie, montezi fileurile de cod deasupra și ornezi cu lămâie și decor specific.