Colţunaşi cu brânză

coltunasi cu branza jpeg

Aceşti colţunaşi gustoşi pot fi preparaţi pentru cină. Ingrediente (8 porţii)

300 g făină

15 g drojdie

4-5 linguri apă

sare

1 lingură ulei

250 g brânză telemea

1 ou

200 ml smântână

25 g făină

mărar

Cum se prepară

Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă cu sare şi puţină făină. Se lasă să dospească, se pune maiaua în restul de făină şi se frământă cu puţină apă, până se obţine un aluat elastic. Se adaugă o lingură de ulei şi se frământă din nou, până când aluatul face băşici. Se lasă la dospit 30 de minute.

Telemeaua desărată se rade şi se amestecă cu oul bătut, făina şi mărarul. Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie rondele, în care se pune pe o jumătate amestecul de brânză. Se îndoaie şi se acoperă cu cealaltă jumătate, se presează marginile cu furculiţa (ca să nu se desfacă la fiert) şi se fierb în apă clocotită. Se scurg bine, se pun pe o farfurie şi se servesc cu brânză rasă deasupra sau cu smântână.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg