Colţunaşi cu brânză

Aceşti colţunaşi gustoşi pot fi preparaţi pentru cină. Ingrediente (8 porţii)
300 g făină
15 g drojdie
4-5 linguri apă
sare
1 lingură ulei
250 g brânză telemea
1 ou
200 ml smântână
25 g făină
mărar
Cum se prepară
Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă cu sare şi puţină făină. Se lasă să dospească, se pune maiaua în restul de făină şi se frământă cu puţină apă, până se obţine un aluat elastic. Se adaugă o lingură de ulei şi se frământă din nou, până când aluatul face băşici. Se lasă la dospit 30 de minute.
Telemeaua desărată se rade şi se amestecă cu oul bătut, făina şi mărarul. Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie rondele, în care se pune pe o jumătate amestecul de brânză. Se îndoaie şi se acoperă cu cealaltă jumătate, se presează marginile cu furculiţa (ca să nu se desfacă la fiert) şi se fierb în apă clocotită. Se scurg bine, se pun pe o farfurie şi se servesc cu brânză rasă deasupra sau cu smântână.