Colţunaşi cu dovleac

Olive oil flavored pumpkin fritters with lemon and orange zests jpeg

E toamnă şi pieţele încet să se umple de simpaticii dovleci. Deseori îţi aminteşti de parfumul şi aroma colţunaşilor preparaţi de bunica. De ce să nu încerci o combinaţie între cele două, pregătită chiar de tine?

Ingrediente

Pentru aluat

2 căni făină 1 cană apă 2 ouă 1 praf de sare

Pentru umplutură

600 g dovleac

1 linguriţă scorţişoară

3-5 linguri zahăr

100 g miez de nucă

2 linguri unt

ulei de prăjit

zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi le frămânţi până obţii o cocă tare. Laşi să se odihnească 30 de minute.

Pentru umplutură, cureţi dovleacul şi-l dai prin răzătoarea mare, adaugi zahărul, scorţişoara şi miezul de nucă. Pui amestecul pe foc, câteva minute şi-l laşi să se călească uşor. Laşi să se răcească.

Din coca obţinută întinzi o foaie de 1-2 mm, pe care o tai în pătreţele nu foarte mari.

Pui câte o linguriţă din umplutură pe mijlocul fiecărui pătrat de cocă şi-l pliezi apoi, obţinând perniţe-triunghiuri, ale căror margini le lipeşti bine cu mâna. Pui uleiul la încins şi perpeleşti colţunaşii până se ridică singuri la suprafaţă.

Îi scoţi cu o spumieră, îi laşi să se scurgă de ulei pe prosoape de hârtie şi-i serveşti. Îi poţi da, dacă vrei, cu puţin zahăr pudră.

sursa foto: Photocuisine