Colţunaşi cu dovleac

E toamnă şi pieţele încet să se umple de simpaticii dovleci. Deseori îţi aminteşti de parfumul şi aroma colţunaşilor preparaţi de bunica. De ce să nu încerci o combinaţie între cele două, pregătită chiar de tine?
Ingrediente
Pentru aluat
2 căni făină 1 cană apă 2 ouă 1 praf de sare
Pentru umplutură
600 g dovleac
1 linguriţă scorţişoară
3-5 linguri zahăr
100 g miez de nucă
2 linguri unt
ulei de prăjit
zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi le frămânţi până obţii o cocă tare. Laşi să se odihnească 30 de minute.
Pentru umplutură, cureţi dovleacul şi-l dai prin răzătoarea mare, adaugi zahărul, scorţişoara şi miezul de nucă. Pui amestecul pe foc, câteva minute şi-l laşi să se călească uşor. Laşi să se răcească.
Din coca obţinută întinzi o foaie de 1-2 mm, pe care o tai în pătreţele nu foarte mari.
Pui câte o linguriţă din umplutură pe mijlocul fiecărui pătrat de cocă şi-l pliezi apoi, obţinând perniţe-triunghiuri, ale căror margini le lipeşti bine cu mâna. Pui uleiul la încins şi perpeleşti colţunaşii până se ridică singuri la suprafaţă.
Îi scoţi cu o spumieră, îi laşi să se scurgă de ulei pe prosoape de hârtie şi-i serveşti. Îi poţi da, dacă vrei, cu puţin zahăr pudră.
sursa foto: Photocuisine