Colţunaşi cu gem
O reţetă dietetică, cu puţine calorii, dar care este o încântare pestru gusturi, colţunaşii cu gem sunt o alegere excelentă.
De ce ai nevoie pentru colţunaşi cu gem
300 g făină
100 ml apă
esenţa de vanilie sare
1 linguriţă zahăr
gem de prune
30 g zahăr pudră
Cum se prepară colţunaşi cu gem
Amesteci apa cu făina, sarea, zaharul şi esenţa de vanilie. Framânţi aluatul şi îl laşi deoparte 15 minute. Îl întinzi apoi în foaie subţire şi îl decupezi în mai multe bucăţi pătrate. Umpli fiecare formă cu câte o linguriţă de gem. Împătureşti şi presezi bine. Pui apa la fiert cu puţină sare. Când dă în clocot, adaugi colţunaşii şi îi ţii până se ridică la suprafaţă. Îi scoţi cu o paleta şi îi scurgi bine de apă. Când s-au mai răcit îi poţi presara, dacă vrei, cu zahăr pudră.