Colţunaşi cu gem

Stuffed Sachets with Jam jpeg

O reţetă dietetică, cu puţine calorii, dar care este o încântare pestru gusturi, colţunaşii cu gem sunt o alegere excelentă.

De ce ai nevoie pentru colţunaşi cu gem

300 g făină

100 ml apă

esenţa de vanilie sare

1 linguriţă zahăr

gem de prune

30 g zahăr pudră

Cum se prepară colţunaşi cu gem

Amesteci apa cu făina, sarea, zaharul şi esenţa de vanilie. Framânţi aluatul şi îl laşi deoparte 15 minute. Îl întinzi apoi în foaie subţire şi îl decupezi în mai multe bucăţi pătrate. Umpli fiecare formă cu câte o linguriţă de gem. Împătureşti şi presezi bine. Pui apa la fiert cu puţină sare. Când dă în clocot, adaugi colţunaşii şi îi ţii până se ridică la suprafaţă. Îi scoţi cu o paleta şi îi scurgi bine de apă. Când s-au mai răcit îi poţi presara, dacă vrei, cu zahăr pudră.