Colţunaşi cu gem

coltunasi gem jpeg

Umblă prin rafturile din cămară şi mai ia un borcan de gem cu care să umpli aceşti delicioşi colţunaşi.

Ingrediente

100 g unt 100 g zahăr 1 linguriţă praf de copt 250 g făină 1 ou 1 praf sare gem de fructe zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Combini făina cernută, în prealabil, cu praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul până când obţii un amestec pufos. Încorporezi, pe rând, făina în ploaie şi oul bătut în fir subţire. Frămânţi un aluat moale şi omogen pe care-l dai la frigider, 30 de minute, înfăşurat în folie de plastic. Presari făină pe masă şi întinzi aluatul în foaie nu foarte subţire. Decupezi, cu gura unui pahar, forme rotunde, aşezi pe o bucată de aluat puţin gem, acoperi cu cealaltă parte şi lipeşti uşor marginile. Procedezi în acest fel până când termini toată compoziţia. Aşezi colţunaşii formaţi într-o tavă în care ai întins, în prealabil, foaie de copt. Dai la cuptorul încins aproximativ 15 minute, până se rumenesc. Îi serveşti pudraţi cu zahăr.