Compot de mere pentru iarnă

compot de mere pentru iarna jpeg

Merele au invadat pieţele cu culorile şi aromele lor tomnatice. Le poţi mânca crude, le poţi pune în prăjituri sau le poţi pregăti într-un delicios compot de mere pentru iarnă.

Compot de mere pentru iarnă - Ingrediente

4 kg mere bine coapte 300 g zahăr 4-5 cuişoare 1/2 baton scorţişoară coaja de la o lămâie,tăiată fâşii 2 l apă 2 linguri oţet de mere

Compot de mere pentru iarnă - Cum se prepară

Se fierbe 1 litru de apă cu zahărul, cuişoarele, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie, apoi se lasă să se răcească. Între timp, se ­curăţă merele de coajă, se taie în ­două, se ­îndepărtează ­căsuţa cu seminţe şi se pun în apă cu oţet pentru a împiedica oxidarea lor. Se aşază merele în borcane şi se toarnă peste ele soluţia de zahăr, aromatizată şi strecurată. Se închid borcanele ermetic şi se fierb în bain-marie circa 30 de minute. Se scot din apa în ­care au fiert după ce se răcesc complet şi se depozitează în cămară până vor fi ­consumate.