Compot de pere

compot de pere jpeg

Perele sunt nişte fructe excelente care sunt recomandate îndeosebi persoanelor supraponderale şi suferinzilor de diabet. Pentru compotul de pere alege fructe foarte bine coapte şi parfumate.

Ingrediente

4 kg pere tari,dar bine coapte 300 g zahăr 4-5 cuişoare 1/2 baton scorţişoară coaja de la o lămâie,tăiată fâşii 2 l apă 2 linguri oţet de mere

Cum se prepară

Se fierbe 1 litru de apă cu zahărul, cuişoarele, batonul de scorţişoară şi coaja de lămâie, apoi se lasă să se răcească. Între timp, se ­curăţă perele de coajă, se taie în ­două, se ­îndepărtează ­căsuţa cu seminţe şi se pun în apă cu oţet pentru a împiedica oxidarea lor. Se aşază perele în borcane şi se toarnă peste ele soluţia de zahăr, aromatizată şi strecurată. Se închid borcanele ermetic şi se fierb în bain-marie circa 30 de minute. Se scot din apa în ­care au fiert după ce se răcesc complet şi se depozitează în cămară până vor fi ­consumate.