Compot de prune cu scorţişoară
Toamna se numără borcanele de conserve din cămară, iar compotul de de prune cu scorţişoară nu trebuie să lipsească.
De ce ai nevoie pentru compot de prune cu scorţişoară
2 kg prune
2 l apă
1 kg zahăr
1 linguriţă scorţişoară
Cum se prepară compot de prune cu scorţişoară
Speli borcanele, le pui la scurs şi le sterilizezi câteva minute în cuptor. Speli prunele şi le pui în borcane. Amesteci apa cu zahărul şi scorţişoara şi după ce s-a dizolvat dai deoparte. Torni în borcane, înfiletezi capacul şi le pui în cratiţe, în care ai aşezat un prosop şi ai pus apă cât să ajumgă la jumătatea borcanului. Laşi să fiarbă domol până de prunele din borcan îşi schimbă culoarea. Stingi focul şi laşi să se răcorească.