Conopidă cu ardei în oţet, reţeta rapidă

În sezonul rece, murăturile şi conservele în oţet sunt cele care dau savoare meselor încărcate cu mâncăruri calorice. Prepară chiar mâine conopidă cu ardei în oţet.
De ce ai nevoie pentru conopidă cu ardei
1 limguriţă seminţe de coriandru
1 linguriţă seminţe de muştar
½ linguriţă seminţe chimen
boia de ardei, după gust
400 ml oţet de mere
100 g zahăr
2 linguriţe sare
5 căţei de usturoi
½ ceapă
½ de conopidă
1 ardei roşu
Cum se prepară conopidă cu ardei
Pui coriandrul, muştarul şi seminţele de chimen într-o tigaie şi le prăjeşti 2 minute. Adaugi oţetul, usturoiul feliat, ceapa tocată, sare, zahăr, boiaua şi 200 ml apă. Laşi să fiarbă 2-3 minute.
Feliezi ardeiul, rupi conopida bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece şi le laşi la scurs. Pui legumele în borcane sterilizate, torni oţetul, înfiletezi şi păstrezi borcanele într-un loc răcoros.
Sursa http://boxwoodavenue.com