Conopidă cu sos de măsline la cuptor

Vegetarienii sau cei care îşi doresc o masă uşoară, fără carne, vor adora această reţetă delicioasă de conopidă cu sos de măsline la cuptor.
Ingrediente
1 conopidă
3 linguri ulei
Pentru sos
60 g măsline verzi, fără sâmbure, feliate
1 lingură capere
½ linguriţă fulgi de ardei roşu
1 lingură pătrunjel, tocat
60 ml ulei
sare
piper
Mod de preparare – Conopidă cu sos de măsline la cuptor
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Ungi o tavă cu 1 lingură de ulei. Aşezi conopida tăiată bucăţi, nu foarte subţiri, apoi o stropeşti cu restul de ulei.
Dai la cuptor 30 de minute. Măreşti temperatura cuptorului la 200 °C. Mai ţii conopida la cuptor încă 15-20 de minute.
Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru sos. Ungi bucăţile de conopidă şi mai adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.